Бог перед судом, або Лауреати «Стелли»


Є у Сполучених Штатах дивна премія: «Стелла». Її присуджують за найбільш дивакуваті судові процеси, які важко пояснити здоровим глуздом. Ще важче зрозуміти дії суддів, які виносять позитивні вироки за цими ідіотськими позовами.

У 2010 році перше місце у «Стеллі» завоював Мерв Гражинський з Оклахома-Сіті. Він купив новенький дім на колесах фірми «Віннебаго». Під час своєї першої мандрівки він встановив круїз-контроль (прилад, який автоматично тримає встановлену швидкість) на 115 км/год., залишив кермо і спокійно пішов в салон, щоб приготувати собі бутерброд. Зрозуміло, що він не встиг цього зробити, бо автобус з’їхав з дороги і полетів у кювет. Містер Гражинський не довго думаючи, подав в суд на «Віннебаго» з вимогою компенсувати йому моральні та матеріальні втрати за те, що в інструкції не було попередження, що так робити не можна. Він виграв мільйон сімсот п’ятдесят тисяч доларів плюс новенький автобус…




Що ж, диваків на світі вистачає. Часто вони через свою дурість, неуважність, злочинність, недбальство (перераховувати можна ще довго) потрапляють у смішні, та трагічні ситуації. І замість того, щоб зробити з цього якийсь висновок, побачити свою помилку чи дурість, вони шукають «винного». І знаходять! Знаєте кого? Так, так, Бога! Вони пред’являють Всевишньому серйозні звинувачення: «А де Він був?», «Чого не захистив, не попередив». Що ж, Богові не вперше вислуховувати такі претензії. Але, на відміну від американських суддів, він не приймає подібних позовів. Зі Свого боку Він зробив усе, щоб людина почувала себе комфортно в житті. Але Адамові та Єві захотілося гострих відчуттів і вони порушили інструкцію Творця. І все пішло шкереберть. Тепер нащадки Адама через власну самовпевненість чи байдужість не хочуть уважно вчитуватися в Божу інструкцію, якою є Біблія, спокійно кидають кермо на швидкісній дорозі життя — і «злітають з траси».

От тільки чи Бог в цьому винен?

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

«Слава Україні!» чи «Слава Богу!»?

Передумови та причини зародження та розвитку п'ятидесятницького руху на Волині

«Складаю себе́ із се́бе…» Історія одного вірша